Zondag 29 oktober - Schouwburg Venray

Wijn en bier proeven in goed gezelschap

Zondag 29 oktober organiseert Rotary Club Venray een heerlijke wijn- en bierproeverij. Deze middag kun je een ruim aanbod van bijzondere wijnen en (lokale) speciaalbieren beoordelen. De drank is tegen een mooie prijs te koop, zo kun je thuis nagenieten, of alvast de voorraad voor kerst aanvullen.

Prüve & Praote is een gezellig evenement met lekkere hapjes, goede gesprekken en daarbij kun je mooie kavels bemachtigen. Heb je al een leuk gezelschap in gedachten?

Met je deelname aan Prüve & Praote draag je bij aan twee belangrijke doelen “Noodhulp voor Dnipro in Oekraïne” voor steun aan lokale ziekenhuizen en vluchtelingenkampen en “speciaal basisonderwijs” in de regio Venray.

 • Zondag 29 oktober 15:00 tot 19:00 uur
 • Locatie Schouwburg Venray
 • De kans om mooie kavels te bemachtigen
 • Uw bestelling wordt begin december bij u thuis afgeleverd
 • Entreeprijs € 20,- per persoon
Rotary Venray Pruuve en Proate evenement
 • 00Dagen voordat dit mooie proeverijevenement weer start!

We zien u graag terug op deze gezellige wijn- en bierproeverij in Venray.

  Goede doelen waar wij voor willen inzetten, U ook?

  Rotary Venray zet zich in voor vele doelen en nu wordt er geld opgehaald middels de funding per fles en de aankoop van kavels tijdens de veiling voor twee belangrijke doelen:

  Om u wat meer achtergrond te geven over beide doelen, hebben we deze hieronder wat meer toegelicht. Uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd!

  Noodhulp voor Dnipro

  Toegang tot veilige zorg nog steeds in gevaar voor inwoners van Oekraïne.

  De oorlog in Oekraïne is inmiddels al meer dan anderhalf jaar gaande en eist nog steeds een te hoge tol op zowel het fysieke als psychische welzijn van de Oekraïense burgers. De beschietingen en bombardementen brengen de veiligheid van de burgers in gevaar en hebben geleid tot de vernielingen van vele huizen, scholen en ziekenhuizen. Daarnaast staat toegang tot kwalitatief goede en veilige zorg in Oekraïne enorm onder druk. Er zijn niet genoeg middelen beschikbaar om de burgers van veilige (eerste) hulpverlening te voorzien. Hulp van buitenaf is dus hard nodig om ervoor te zorgen dat de burgers in Oekraïne gebruik kunnen maken van veilige zorg.

  Enkele van de getroffen ziekenhuizen in Oekraïne liggen in de stad Dnipro. De derde stad in Oekraïne met 1,2 miljoen inwoners. Rotary Venray kiest om samen met Rotary Grevenboich (D) onder de naam Noodhulp Oekraïne, ziekenhuizen en enkele vluchtelingenkampen daar te helpen. Dankzij goede contacten en korte lijntjes met de artsen en ondersteunend personeel, kan de Rotary gericht de middelen en materialen verzorgen die daadwerkelijk nodig en daar niet verkrijgbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan medicijnen, desinfectie- en verbandmiddelen. Noodhulp Oekraïne werkt als een non-profit organisatie; dit betekent dat al het geld en fysieke middelen die opgehaald worden rechtstreeks in het ziekenhuis in Oekraïne worden afgeleverd.

  Alle donaties zijn welkom en hard nodig. Met elke bijdrage wordt de toegang tot veilige zorg voor de Oekraïense burger in Dnipro vergroot! 

  Speciaal basisonderwijs

  Boeken gemaakt voor kinderen waar lezen en schrijven niet vanzelfsprekend is en vanzelfsprekend gaat.

  SBO Focus en SO Spectrum zijn heel erg blij met de mooie gift van de Rotary om de boeken in de schoolbibliotheek van SBO Focus en SO Spectrum aan te vullen of te vervangen!

  Kinderen op het SBO en SO hebben veelal een (grote) leerachterstand, waaronder het lezen. Ook zijn er een aantal kinderen waarvoor lezen überhaupt niet weggelegd zal zijn. En toch heb je dan middelen nodig om het leesonderwijs te bevorderen. Middelen die te vinden zijn in aangepaste leesboeken voor kinderen. Deze leesboeken zijn erg specifiek en zijn veelal niet goedkoop daar er slechts een kleine markt voor is. Boeken voor onze kinderen zijn dan ook niet altijd standaard op de kinderafdeling van een bibliotheek of boekhandel te vinden.

  Hoewel SBO Focus en SO Spectrum over een aantal van deze boeken beschikken, is het voor de ontwikkeling van de kinderen heel goed als de scholen een breder aanbod van boeken bezitten die geschikt zijn voor kinderen waar het lezen niet vanzelfsprekend is. Wij kunnen met deze toekenning dergelijke boeken aanschaffen. De gift is voldoende voor de aanschaf van een breed aanbod leesboeken voor kinderen waar het lezen niet vanzelfsprekend is, en geschikt voor de leeftijd tussen 4-13 jaar. De boeken kunnen gebruikt worden door 100-120 kinderen en hebben een gemiddelde levensduur van 5-7 jaar. Wij kunnen dus met uw gift een breed leesaanbod creëren voor lange tijd.

  Focus en Spectrum zijn twee kleine scholen voor speciaal (basis) onderwijs in de regio Venray. De schaalgrootte van de school heeft tot gevolg dat de financiële middelen veelal ontbreken om dergelijke grote investeringen te doen.

  Met de gift van de Rotary zal SBO Focus en SO Spectrum in staat zijn hun boekencollectie uit te breiden met actuele boeken die passen bij het leesniveau en belevingswereld van de kinderen op de scholen.
  Dank daarvoor!

  Team SBO Focus en SO Spectrum

  Scroll naar boven